Guateque co-working offices by Estudio Atemporal, Mexico City – Mexico

July 14th, 2017 by Camra’s blog

Mexican architects Estudio Atemporal has paired concrete columns and cinder-block walls with black metal and glass partitions when transforming a former industrial factory in Mexico City into a co-working space. The 722-square-metre building spans an entire block in the sprawling city’s Anáhuac neighbourhood. It combines a two-storey block with a sawtooth roof and a three-storey volume with a flat roof, which local studio Estudio Atemporal used to divide the interior into two types of workspace.

Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing structure is left exposed and complemented with custom-made furnishings, including wooden desks and bright rugs, and lots of greenery. The lower volume functions as an open workshop-style space with natural light flooding in through high clerestory windows. The concrete columns and slanted beams of the existing structure form frames around different areas in the space.

A mezzanine floor is slotted in at the highest point to create a more secluded area for reading. Desks lined up underneath offer a more intimate workspace. Ping-pong tables with bright yellow boards for nets occupy the main open area for workers to play. Offices on either side are separated by tall glass walls, with black aluminium frames inserted into the jagged roof line.

The second volume – the three-storey-high block – is accessed by a wooden staircase that leads into a communal kitchen and dining room. Workspaces are placed on the first floor, where folding glass doors open onto a decked patio in the eastern corner. The outdoor breakout space is furnished with wooden benches and tables, and covered by a pergola with planting growing up. Administration space are placed on the top level, with limited access to maintain privacy.









https://www.dezeen.com/2017/07/11/guateque-old-factory-mexico-city-converted-into-co-working-offices-estudio-atemporal/

Domenig Architekten Office, Chur - Switzerland
Designed by the architectural team itself, the new office is located in the ...
Malahat Speakeasy & Mixology bar by Bienal Comunicación, Mérida - Mexico
We created a handwritten logo, not very legible with a mysterious air; our p...
Google Campus offices by Jump Studios, Madrid - Spain
The five-storey building is a former electrical storage battery factory, ori...
Muraflex Showroom by Francis Cauffman, Chicago - Illinois
One enters the showroom into an open gathering space, surrounded by differen...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *